قدم به قدم با معیار “دامنه واژگان” در رایتینگ آیلتس
قسمت اول
پیش از این در مجموعه نکات “چگونه دایره واژگان خود را گسترش دهیم؟” (بخش اول، بخش دوم، بخش سوم) با اهمیت برخورداری از دایره واژگان گسترده در آزمون آیلتس و نحوه بهبود دایره واژگان صحبت کردیم. حالا نوبت آن رسیده تا با معیار عینی دایره واژگان در بخش رایتینگ آزمون آیلتس آشنا شویم.
.
مطلب پیشنهادی: تقویت لیسنینگ آیلتس
.
یکی دیگر از معیارهای سنجش نمره در نگارش آیلتس استفاده بجا و درست از واژگان است. شناخت این معیار و دانستن اینکه کدام لغت تاثیرگذاری بیشتری در ارتقاء کیفیت نگارش شما دارد، امری مهم و ضروری است. برخی به غلط بر این باورند که هر چه از واژههای سخت و غیرقابل فهم نظیر لغات GRE استفاده کنند، نمره بهتری در رایتینگ آیلتس کسب میکنند! در حالیکه اصلا چنین نیست و منظور از دامنه لغات در بخش نگارش آزمون آیلتس ” استفاده از واژه درست در جای درست آن” است. این تعریف اگر چه بسیار ساده بنظر میآید ولی در عمل برای اکثر غیر انگلیسی زبانان کاری سخت و گاه گیج کننده است و آنها را در دوراهیها و یا حتی چندراهیهای انتخاب واژه مناسب قرار میدهد. چرا که در بخش رایتینگ آزمون آیلتس، لغات شما بیان کننده نظر و ایده شماست و آنچه در ذهن دارید در قالب یکسری واژه و لغت به نگارش در میآید. بنابراین، این لغات بایستی ارتباط موثر با خواننده متن برقرار کنند و ایدههای ذهنی شما را برای وی قابل فهم نمایند. لذا در قدم اول انتخاب واژه، شما بایستی به رسمی بودن آن لغت توجه کنید زیرا در نگارش آکادمیک، تنها لغات رسمی هستند که جدی گرفته میشوند و مورد توجه خواننده قرار میگیرند. در قدم دوم، اجتناب از کاربرد واژگان تکراری را در دستور کار خود قرار دهید. در یک نوشته، مسلما شما مجبور به استفاده مکرر از یک یا چند لغت در بخشهای مختلف متن هستید. بنابراین هرچه دامنه لغات مترادف شما گسترده تر باشد قطعا از تکرار پرهیز خواهید شد و این عدم تکرار یعنی بهبود کیفیت رایتینگ و در نتیجه ارتقاء نمره در آزمون آیلتس آکادمیک. (در دوره فشرده آیلتس و دوره آمادگی آیلتس آریام بطور تخصصی به این مباحث پرداخته میشود)
.
مطلب پیشنهادی: تقویت مهارت ریدینگ
.
برای درک بهتر از این معیارها چند مثال برای دو گام ذکر شده یعنی واژگان رسمی و لغات غیرتکراری را با هم مرور میکنیم.
لغات و عبارات زیر غیررسمی و محاورهای بوده و برای نگارش آیلتس مناسب نیستند:
- think
- get
- lots of
- kind of
- sort of
- don’t
- it’s
- thing
- as we all know
- good
- bad
- etc.
برخی از مترادف های رایج و کاربردی:
Important = significant
Effective = influential
Unbelievable = improbable
Brilliant = sparkling
Describe = characterize
Difference = dissimilarity
Famous = distinguished
Great = noteworthy
Popular = common
Originate = make = construct
البته هر کدام از واژگان مترادف فوق کاربردی متناسب با متن دارند و هدف این نوشته بیان چند مثال برای چند واژه پرکاربرد است. در نوشتههای بعدی با قدمهای دیگر آشنایی با دامنه لغات با شما خواهیم بود.
حمید آزاد
مدرس آیلتس
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!