خودشناسی روانی
مرحله اول قبل از شروع تمرین تمرکز، رسیدن به خودشناسی درست میباشد. یعنی اینکه باید ابتدا بدانیم چه چیزهایی سبب از بین رفتن تمرکز ما میشوند و سپس بررسی کنیم که روند بازگشت دوباره ما به حالت تمرکز کامل به چه شکل میباشد.
طبق نظر روانشناسان آموزش، عواملی که تمرکز افراد را از بین میبرند معمولا به دو دسته اصلی تقسیم میشوند: عوامل بیرونی و عوامل درونی. عوامل بیرونی آن دسته از عواملی هستند که از طریق محیط پیرامون سبب اختلال در تمرکز شده و اصطلاحا حواس فرد را پرت میکنند، نظیر صداهای مزاحم اطراف که حتما همگی تجربه آنرا داشتهاید. این نوع عوامل عمدتا قابل رفع هستند و میتوان با ایجاد شرایط مناسب آنها را کنترل کرد و یا تا حد زیادی کاهش داد. بعنوان مثال استفاده از هدفون در زمان گوش دادن به فایلهای صوتی آیلتس یکی از همین راهکارهاست.
.
مطلب پیشنهادی: تدریس خصوصی آیلتس
.
اما عوامل درونی معمولا بیشتر از عوامل بیرونی سبب از بین بردن تمرکز و ایجاد اختلال در کارآیی موثر مغز میشوند. به عقیده روانشناسان، افکار منفی در خصوص تواناییهای فردی، نگرانیها و دلهرههای ناشی از مشکلات روزمره و ترس از عدم نتیجه گیری، در زمره اصلیترین عوامل درونی اختلال در تمرکز قرار میگیرند. شناخت درست این عوامل و یافتن راه صحیح غلبه بر آنها بسیار مهم و حیاتی میباشد. زیرا شما هر چقدر هم در مهارتهای زبان انگلیسی قوی باشید اما اگر زمان آزمون از تمرکز لازم برخوردار نباشید، مطمئنا از همه پتانسیل و کارآیی مغزتان نمی توانید بهرهمند شوید. از طرفی چون آزمون به زبان دیگری غیر از زبان مادری شماست، این نیاز به تمرکز کامل در زمان آزمون بیشتر تشدید میشود.
پس چنانچه خود را برای آزمون آیلتس آماده میکنید، کمی هم به فکر آرامش ذهنی خود باشید و تا جائیکه میتوانید از تنشها و افکار منفی در زندگی روزمرهتان فاصله بگیرید.
در نوشتههای بعدی در مورد راه کارهای علمی افزایش تمرکز صحبت خواهیم کرد.
.
مطلب پیشنهادی: آیلتس 7 تضمینی
حمید آزاد
مدرس آیلتس
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!