[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
شاید دیده باشید یا حتی برای خودتان هم اتفاق افتاده باشد که بعد از دیدن یک سوال در مهارت رایتینگ آیلتس کسی بگوید: “من در مورد این سوال فارسی هم نمیتوانم ۲۵۰ کلمه بنویسم چه برسد به انگلیسی!”
همه ما این نکته را می دانیم که هیچ یک از سوالات آزمون آیلتس تخصصی نیستند و نیاز به دانستن دانش فنی خاصی ندارند و تمامی افراد با هر سطح علمی میتوانند به آنها پاسخ دهند. پس مشکل کجاست؟ چرا گاهی اوقات حس میکنیم که نمیتوانیم حتی یک پاراگراف در رابطه با آن موضوع بنویسیم.
مسئله دقیقاً همین جاست.
یک جمله معروف منتسب به بنجامین فرانکلین وجود دارد که میگوید:
Failing to plan is planning to fail
ترجمه: شکست در برنامه ریزی یعنی برنامه ریزی برای شکست.
بنابراین رایتینگ بدون برنامه قطعا منجر به نمره خوبی نخواهد شد. اما در اینجا فقط میخواهیم به قسمت ابتدایی برنامه یعنی brainstorming یا همان بارش افکار یا طوفان فکری بپردازیم.
دقایق طلایی
چند دقیقه بعد از خواندن سوال، دقایق” طلایی” و” تعیین کننده” ما در آزمون رایتینگ هستند. بعد از خواندن و درک سوال باید چه کار کنیم؟ آیا باید بلافاصله شروع به نوشتن کنم؟ باید عمیق فکر کنم؟ و سپس شروع به نوشتن کنم؟ جواب مشخص است: بارش افکار.
یک بارش افکار خوب تضمین کننده یک پلن و برنامه ریزی مناسب برای رایتینگ است. چگونه این کار را انجام بدهیم؟. بعد از درک سوال سعی کنید تمام آن چیزی را که به ذهنتان می رسد بر روی کاغذ بیاورید، تاکید می کنم “تمام آن چیزی را که به ذهنتان می رسد”. یکی از اشتباهاتی که زبان آموزان مرتکب می شوند و احتمالا باعث می شود نتوانند بارش افکار و در نتیجه پلن خوبی داشته باشند این است که در این مرحله بعد از نوشتن اولین ایده سعی بر تحلیل عمیق آن دارند. اگر در این مرحله خودتان را محدود کنید قطعا به مشکل بر خواهید خورد. خیلی به خودتان گیر ندهید! و در این مرحله خودسانسوری نکنید. بسیاری از ایده ها که در ابتدا مبهم بنظر می رسند بعد از تحلیل و بررسی (در قسمت پلن) تبدیل به ایده اصلی ما می شوند. این روش باعث می شود خیلی بیشتر از آن چیزی که فکر می کنید کلمات مرتبط یا موضوع را روی کاغذ بیاورید. اگر متوجه شدید که دیگر ایده ای به ذهنتان نمی رسد می توانید با خواندن سوال و با افزودن “چرا ” و “چطور” ایده های بیشتری را روی کاغذ پیاده کنید. بارش افکار شما می تواند بصورت خطی یا مپینگ باشد. مهم نیست چگونه این کار را انجام می دهید، مهم این است که مدل منطبق با خودتان را پیدا کنید و این کار هم فقط با تمرین میسر می شود. پس همین الان شروع کنید و برای سوالات مختلف بارش افکار داشته باشید، ببارید و مپرسید کاسه های خالی از آن کیست! یادمان باشد که مرحله بارش افکار 2 تا 3 دقیقه می تواند طول بکشد و 7 تا 8 دقیقه نیز می توانیم به پلنینگ بپردازیم.
↵بیشتر بخوانید: چگونه یک رایتینگ خوب بنویسیم؟
[/av_textblock]
[/av_one_full][av_one_full first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ padding=’15px’ padding_sync=’true’ border=” border_color=” radius=’5px’ radius_sync=’true’ background_color=’rgba(237,174,68,0.31)’ src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
افزایش نمره رایتینگ آیلتس شما تا ۱/۵ نمره در ۱۰ جلسه کلاس خصوصی
برای اطلاعات بیشتر از ما مشاوره رایگان بگیرید (۴۱۲۷۶-۰۲۱) و یا فرم زیر را تکمیل کنید
اوووپس! نمی توانیم فرم شما را بیابیم.
[/av_textblock]
[/av_one_full]
[av_one_third first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_display=”]
[av_textblock size=” font_color=” color=” admin_preview_bg=”]
نویسنده: وحید منصوری
مدرس آیلتس
[/av_textblock]
[/av_one_third]