IELTS

شروع یادگیری آیلتس با 6 گام اساسی

شروع آیلتس

برنامه‌ریزی و آمادگی برای آزمون آیلتس معمولا زمانی شروع می­‌شود که شما متوجه می‌شوید برای اخذ پذیرش از دانشگاه­‌های بین­‌الملی و یا ویزای کار باید نمره خاصی را در آزمون آیلتس کسب کنید. بسیاری از دانشجویان یا متقاضیان هنگام شروع آیلتس از صفر احساس سردرگمی کرده و نگرانی بسیاری در مورد این آزمون دارند.

اما جای نگرانی نیست، چون اگر دقیق­‌تر به موضوع فکر کنید، متوجه می‌شوید که شما آمادگی برای آزمون آیلتس را از سال‌­ها قبل آغاز کرده‌اید، یعنی درست اولین باری که در مدرسه شروع به یادگیری زبان انگلیسی کردید. بنابراین، ناراحت نباشید، چون اگر آزمون آیلتس در پیش دارید و هنوز برنامه‌ریزی خاصی برای آزمون انجام نداده­‌اید، باید بدانید که شما در حال حاضر بخشی از مسیر را طی کرده‌­اید. ما نیز در این مطلب یک راهنمای گام به گام از مراحل شروع و برنامه­‌ریزی برای آزمون آیلتس از صفر را تهیه کرده تا راهنمای شما در این مسیر باشیم.

 

چه مدرک آیلتسی نیاز دارید؟

آزمون آیلتس IELTS یا همان International English Language Testing System یک آزمون استاندارد بین‌­المللی بوده که از چهار بخش تشکیل شده و هدف آن ارزیابی سطح شما در چهار مهارت Reading، Writing، Speaking، و Listening است.

اما پیش از هر کاری، لازم است که شما نیز هدف خود را از شرکت در آزمون آیلتس بدانید. به عبارت دیگر، نوع آزمون آیلتسی که باید در آن شرکت کنید مستقیما به این بستگی دارد که شما قصد انجام چه کاری را دارید؟ آیا هدف شما ادامه تحصیل در یک کشور خارجی یا کار است یا مهاجرت به یک کشور انگلیسی زبان؟ بنابراین، پیش از هر اقدامی باید به این پرسش مهم و تعیین ­کننده پاسخ دهید.

برای این کار می­‌توانید اطلاعات مورد نیاز در مورد نوع آزمون و همچنین نمره حد نصاب را از وبسایت دانشگاه مقصد کسب کرده و اگر مطمئن نیستید که در کدام آزمون باید شرکت کنید، می‌توانید با موسسه یا شرکتی که از شما مدرک آیلتس را درخواست کرده، تماس گرفته و از نوع آزمون مطمئن شوید. به طور کلی سه نوع آزمون آیلتس وجود دارد:

1.       آیلتس علمی (IELTS Academic)

بخش عمده­‌ای از کسانی که تصمیم به شرکت در آزمون آیلتس دارند، افرادی هستند که قصد ادامه تحصیل در مقطع لیسانس و بالاتر را در دانشگاه­‌های خارجی و انگلیسی ­زبان دارند. این دسته از افراد ملزم به شرکت در آزمون آیلتس آکادمیک هستند، اما معمولا اینکه افراد در آزمون آیلتس باید چه نمره­ای را کسب کنند، به دانشگاه­ مقصد بستگی دارد. دانشگاه­های خارجی برای پذیرش دانشجویان معمولا نمره 6.5 به بالاتر را قبول می‌کنند.

 

دانشجو

 

2.       آیلتس عمومی (IELTS General Training)

یکی دیگر از انواع آزمون آیلتس، آیلتس جنرال است که در مقایسه با آیلتس آکادمیک آسان‌تر بوده و سطح سوالات در این آزمون متوسط است. این آزمون برای متقاضیانی که قصد تحصیل در مقاطع پایین‌­تر از لیسانس را داشته و یا به دنبال یافتن فرصت­‌های شغلی و یا مهاجرت به کشورهای انگلیسی زبان همچون استرالیا، کانادا، نیوزلند و … هستند، مناسب است.

 

3.       آیلتس مهارت‌­های زندگی (IELTS Life Skills)

این آزمون مختص متقاضیانی است که تصمیم به مهاجرت و دریافت اقامت و ویزای انگلستان دارند. این آزمون در مقایسه با آیلتس آکادمیک و جنرال بسیار آسان‌تر بوده و برخلاف دو نوع اول آیلتس که دامنه نمره­‌دهی آن‌ها بین 1 تا 9 است، آزمون لایف اسکیلز نمره‌­ای ندارد و اگر در این آزمون شرکت کنید، یا قبول (Pass)  شده و یا در آزمون رد (Fail) خواهید شد.

 

نحوه شروع خواندن برای آزمون آیلتس از صفر چگونه است؟

پس از مشخص شدن نوع آزمون، شما می­‌توانید به دو روش شرکت در دوره­‌های آمادگی آزمون آیلتس و یا روش خودآموز (Self-Study) در منزل، خود را برای آزمون آیلتس آماده کنید. اینکه کدام راه را انتخاب می‌کنید به سطح مهارت‌های زبانی شما بستگی دارد. اما انتخاب شما هر چه باشد، باید اصولی، گام به گام و با برنامه در این مسیر حرکت کنید:

 

گام اول: سطح زبان خود را ارزیابی کنید

اگر نمی­‌دانید مهارت‌­های زبانی شما در حال حاضر در چه سطحی است و یا چقدر تا رسیدن به نمره هدف آیلتس فاصله دارید، بهتر است در اولین قدم برای شروع برنامه­‌ریزی آیلتس، آزمون تعیین سطح بدهید. برای این کار شما می­‌توانید به آموزشگاه‌­های زبان معتبر مراجعه کرده و یا در آزمون‌های تمرینی تعیین سطح موجود در اینترنت مانند آزمون سایت (EF SET) شرکت کنید. شرکت در این تست تنها نزدیک به یک ساعت زمان می­‌برد و از آنجایی که در بخش­‌های Reading و Listening نمره‌ای معادل نمره آیلتس را می‌دهد، بنابراین آزمون مفید و معتبری به شمار می‌رود.

 

گام دوم: برنامه‌­ریزی کنید

برنامه‌ریزی برای آیلتس به مواردی همچون فرصت‌تان تا تاریخ آزمون، سطح زبان، و نمره هدف شما بستگی دارد. به طور معمول مدت زمان مورد نیاز برای کسانی که قصد دارند تا به صورت خودخوان برای آزمون آماده شوند، حدود یک سال است ولی اگر سطح زبانی شما در حد پیشرفته است، باید حداقل شش ماه قبل از تاریخ آزمون برنامه‌ریزی و تمرین را شروع کنید.

 

گام سوم: منابع معتبر آزمون را پیدا کنید

مرحله بعدی، شناخت منابع معتبر آزمون است. شما با شرکت در کلاس‌های آیلتس کار خود را در این مرحله آسان می‌کنید، چرا که بیشتر منابع آزمون آیلتس در دوره‌های آین آموزشگاه‌ها به طور کامل تدریس می‌شود. اما اگر تصمیم دارید تا به صورت خودخوان برای آیلتس آماده شوید باید شناخت کاملی از منابع آزمون داشته باشید.

می‌توانید از طریق اینترنت لیستی از کتاب‌های مورد نیاز آیلتس را تهیه و آن‌ها را خریداری و یا دانلود کنید. کتاب‌های انگلیسی قدیمی خود را نیز بیرون آورده و آن‌ها را مجددا مرور کنید، به خاطر داشته باشید که مرور کتاب‌های گرامر انگلیسی و لغات قدیمی در آمادگی آیلتس به شما کمک بسیار زیادی خواهند کرد.

 

منابع آزمون آیلتس

گام چهارم: سطح زبان انگلیسی خود را بهبود ببخشید

چه در دوره‌های آموزشی زبان شرکت کنید و چه یادگیری را به صورت خودخوان و در منزل شروع کنید، در هر صورت لازم است تا در کنار این روش‌ها مهارت‌های زبانی خود خود را با استفاده از شیوه‌های دیگری همچون ابزارهای آنلاین، کتاب­‌ها و … ارتقا دهید.

به خاطر داشته باشید که شما باید پیش از هر چیز به طور هم‌زمان بر روی چهار مهارت­ زبانی یعنی خواندن، گوش دادن، نوشتن و صحبت کردن کار کنید. در این مرحله می‌توانید از تکنیک‌های یادگیری نیز که برای شما جذاب‌تر هستند کمک بگیرید. به عنوان مثال:

  • سعی کنید در مورد موضوعاتی که به آنها علاقه‌مند هستید مطالبی را به انگلیسی بخوانید. در این فرایند خود را ملزم کنید تا معنای کلماتی را که نمی‌دانید پیدا کنید و آن‌ها را به خاطر بسپارید. روزنامه‌ها، مجلات، کتاب‌های غیر درسی و وبلاگ‌ها همگی منابع بسیار خوبی برای تقویت دایره لغات شما هستند.
  • اگر چه خواندن متون انگلیسی، مهارت Writing شما را تقویت می‌کند، اما از نوشتن غافل نشوید. خودتان را تنها به یک سبک نگارشی محدود نکنید. داشتن یک دفترچه خاطرات روزانه به زبان انگلیسی، نوشتن داستان‌های کوتاه، و تلاش در مقاله‌نویسی همگی تمرین‌های خوبی برای ارتقا مهارت‌های نگارشی شما هستند.
  • اشتباهات و ایرادات خود را تصحیح کنید. حتی شما می‌توانید از فرد دیگری بخواهید تا نوشته‌های شما را بررسی کرده و ایرادات آن‌ها را برایتان تصحیح کند.
  • فیلم‌های انگلیسی زبان ببینید، به رادیو، موسیقی و پادکست‌های انگلیسی گوش دهید. سعی کنید بخش‌هایی که متوجه نمی‌شوید را دوباره تکرار کنید و این کار را تا زمانی ادامه دهید که آن را به طور کامل درک کرده باشید.
  • در مسیر یادگیری یک همراه داشته باشید. تمرین مکالمه آن هم به تنهایی کار بسیار دشواری است اما اگر برای تقویت مهارت Speaking یک پارتنر آنلاین و یا دوستی داشته باشید که بتوانید مدت زمان مشخصی را روزانه به تمرین با هم اختصاص دهید، بسیار مفید خواهد بود. سعی کنید با هم در مورد موضوعات سخت و دشوارتر صحبت کنید تا اینکه وقت خود را برای مکالمات روزمره و ساده‌ای همچون مانند «سلام، حالت چطوره؟» تلف کنید.

 

مکالمه انگلیسی

 

  • خواندن و تمرین زبان را به یک عادت روزانه تبدیل کنید. سعی کنید در کنار انجام تکالیف روزانه، زمان کوتاهی (صرف حتی 5 دقیقه) را به یادگیری زبان اختصاص دهید. انجام کارهای ساده‌ای چون خواندن اخبار انگلیسی، نوشتن ایمیل یا نامه انگلیسی به یک دوست و یا تماشای یک فیلم یا ویدئوی کوتاه انگلیسی نیز می‌تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند.
  • از کلاس‌ها و دوره‌های آنلاین آمادگی آزمون آیلتس رایگان موجود در اینترنت نیز بهره بگیرید. در اینترنت کارگاه‌های آموزشی آنلاین آیلتس، پادکست‌ها، جلسات راهنمایی و منابع آیلتس به وفور پیدا می‌شوند.
  • هر روز یک لغت جدید یاد بگیرید. سعی کنید لغت جدید را تمرین کرده و آن را در جمله‌های خود به کار ببرید.
  • انگلیسی صحبت کنید. سعی کنید در هر فرصت ممکن با همکاران، دوستان و یا خانواده خود به انگلیسی صحبت کنید.
  • مکالمات خود را در حین تمرین Speaking ضبط کرده و دوباره گوش دهید. حتی می‌توانید صحبت‌های خود در آزمون ماک را نیز ضبط کرده و آن را دوباره بررسی کنید تا بتوانید ایرادات و خطاهای خود را سریع‌تر شناسایی کنید.

 

 

گام پنجم: با ساختار و چارچوب آزمون آیلتس آشنا شوید

برای گرفتن نمره هدف در آیلتس تنها نباید به یادگیری زبان انگلیسی اکتفا کنید. حتی افرادی که انگلیسی زبان اولشان است (اصطلاحا نیتیو) نیز نمی­‌توانند بدون شناخت فرمت آزمون و تمرین آن نمره خوبی در این آزمون کسب کنند.

برای مثال، اگر شما با زمان‌بندی سوالات و بخش‌های آزمون به خوبی آشنا نباشید، ممکن است نتوانید بخش مورد نظر را در مدت زمان مقرر تکمیل کرده و سوالاتی را از دست بدهید. این امر می‌تواند حتی باعث مختل شدن تمرکز شما شده و تاثیر منفی روی پاسخگویی به بخش‌های دیگر آزمون نیز داشته باشد.

آشنایی با ساختار آزمون به سوالات بسیاری که در ذهن شماست پاسخ می­دهد، به طور مثال:

  • سیستم نمره‌دهی در آیلتس چگونه است؟ چه چیزهایی باعث افزایش یا کسر نمره می‌شود؟
  • اگر پاسخ سوالی را نمی‌دانم، باید آن را حدس بزنم و یا از آن سوال بگذرم؟
  • چند بار می‌توانم به یک فایل صوتی در بخش Listening آزمون گوش بدهم؟
  • برای خواندن متون بخش Reading چقدر زمان دارم؟
  • اگر ممتحن آزمون نتواند دست­خط من را بخواند چه می‌شود؟

 

برخلاف مرحله قبل که کاملا در مورد بهبود سطح زبانی شما بود، این گام در مورد یادگیری و تمرین تکنیک‌هایی است که به شما کمک می­کنند تا بهترین نمره ممکن را در آزمون کسب کنید. هدف کلی از این مرحله این است که شما با انواع سوالات آزمون، بخش‌ها، نحوه امتیازدهی و محدودیت‌های زمانی هر بخش از آزمون و … آشنا شده و نهایتا در روز آزمون بدون استرس وارد جلسه شوید. برای این کار ابتدا سایت رسمی آیلتس را به خوبی مطالعه کنید. کتاب‌های آمادگی آیلتس و برخی وبسایت‌ها که تست‌های تمرینی در اختیار شما قرار می‌دهند نیز می‌توانند به درک بهتر شما از ساختار آزمون آیلتس کمک کنند.

 

آمادگی آزمون آیلتس

گام ششم: از طریق آزمون‌های ماک سطح خود را بیازمایید

شاید بیشتر متقاضیان زمانی که احساس کنند سطح زبانی آنها ارتقا یافته با ساختار و بخش‎های آزمون آیلتس به خوبی آشنا شده‌اند، تصمیم به ثبت‌نام برای آزمون آیلتس بگیرند. اما هنوز یک گام بسیار مهم دیگر باقی مانده و آن این است که پیش از آزمون اصلی و صرف هزینه ثبت نام، دوباره سطح خود را ارزیابی کنید تا از پیشرفت خود کاملا مطمئن شوید.

برای این منظور از آزمون‌های ماک که در موسسات معتبر زبان برگزار می‌شوند حتما کمک بگیرید. این مرحله را هرگز نادیده نگیرید، چرا که تنها از طریق شرکت در آزمون‌های ماک است که شما مطمئن خواهید شد که آیا برای شرکت در آزمون رسمی آیلتس آماده هستید یا نه. در نهایت اینکه، تنها با عمل به این مراحل است که مطمئن خواهید بود که آماده، وارد جلسه آزمون آیلتس شده و موفق به کسب نمره دلخواهتان خواهید شد.

 

منابع آیلتس از صفر

کتاب‌های زیادی برای آمادگی آزمون آیلتس در بازار وجود دارند که ما در ادامه لیستی از آن‌ها را برای شما تهیه کرده‌ایم:

  1. The Official Cambridge Guide to IELTS
  2. Barron’s Essential Words for the IELTS
  3. The Official IELTS Practice Materials 2
  4. Barrons IELTS Superpack
  5. Cambridge Grammar for IELTS with Answers
  6. Cambridge English: IELTS 11 academic with answers
  7. Road to IELTS

سوالات متداول

چه راه‌هایی برای آمادگی در آزمون آیلتس وجود دارد؟

دو روش برای آمادگی آزمون آیلتس وجود دارد: اول شرکت در کلاس‌های آیلتس و دوم یادگیری خودخوان در منزل. اما به طور کلی انتخاب هر یکی از این شیوه‌ها مستقیما به عواملی همچون سطح زبان و مهارت های فرد، مدت زمان باقی مانده تا آزمون و … بستگی دارد.

آیلتس خودخوان یا شرکت در کلاس‌­های آیلتس؟

اگر فرصت کافی ندارید و یا اگر قرار است برای آزمون آیلتس از صفر شروع کنید، شیوه خودخوان به شما توصیه نمی‌شود. اگرچه شما می‌توانید مهارت‌هایی همچون Reading و Listening را به تنهایی بهبود ببخشید، اما برای بخش‌های Writing و Speaking لازم است تا یک استاد مجرب زبان متون شما را تصحیح و اشکالات شما در هنگام صحبت را برطرف کند. وجود شخصی با تجربه در این زمینه روند یادگیری شما را تسهیل کرده و به آن سرعت می‌بخشد. برای این منظور می‌توانید در دوره‌های آیلتس که توسط کالج آریام برگزار می‌شود، شرکت کنید.

دیدگاهی در مورد “شروع یادگیری آیلتس با 6 گام اساسی

  1. مهشاد گفت:

    خیلی خوب بود
    از دست دادن زمان برای کسی که آیلتس بخواد بگیره خیلی امتیاز منفی محسوب میشه
    متاسفانه بعضی ها پول و وقت دانشجو ها براشون مهم نیست امیدوارم مجموعه شما هم مثل اونا نباشه

  2. مهشاد گفت:

    خیلی خوب بود
    از دست دادن زمان برای کسی که آیلتس بخواد بگیره خیلی امتیاز منفی محسوب میشه
    متاسفانه بعضی ها پول و وقت دانشجو ها براشون مهم نیست امیدوارم مجموعه شما هم مثل اونا نباشه

  3. javid گفت:

    باسلام.برای اینکه خودم بخوام بخونم و براایلتس امتحان بدم باسطحی در حددانشگاه بلد بودن چه کتابهایی رو باید تهیه کنم .ازچه کتابایی شروع کنم

  4. نگار پورخانعلی گفت:

    سلام میخواستم بدونم که کدوم نوع مدرک ایلتس برای مهاجرت به کانادا و تحصیل در اون بهتره

    1. mohsenmh گفت:

      سلام.باید قصدتون از مهاجرت به کانادا رو مشخص کنید، اگر قصد مهاجرت تحصیلی به کانادا رو دارید باید مدرک آیلتس آکادمیک داشته باشین و اگر قصد مهاجرت کاری دارین باید مدرک آیلتس جنرال رو داشته باشین.برای دریافت مشاوره رایگان می‌تونین از طریق پر کردن فرم مشاوره با ما در ارتباط باشین.

  5. نگار پورخانعلی گفت:

    سلام میخواستم بدونم که کدوم نوع مدرک ایلتس برای مهاجرت به کانادا و تحصیل در اون بهتره

    1. mohsenmh گفت:

      بسته به هدفتون از مهاجرت نوع مدرک متفاوت هست.اگر قصد مهاجرت کاری دارین می‌تونین با آیلتس جنرال اقدام کنین ولی اگر قصدتون تحصیل هست حتما باید آیلتس آکادمیک داشته باشین

  6. Mina گفت:

    برای بورسیه یا مهاجرت تحصیلی چه مدرکی نیازه ؟
    و اینکه من دو تا سه سال وقت دارم برای مدرک
    آیا میتونم توی این زمان مدرک بگیرم ؟

    1. mohsenmh گفت:

      برای دریافت بورسیه یا مهاجرت تحصیلی، بسته به کشور و مقطع تحصیلی مورد نظر شما مدارک متفاوت هست.برای دریافت مشاوره می‌تونین از طریق پر کردن فرم مشاوره با کارشناسان ما در ارتباط باشین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *