منابع لیسنینگ آیلتس بسیار متنوع هستند. این موضوع علاوه بر حق انتخابی که برای فرد ایجاد میکند، میتواند موجب سردرگمی او نیز باشد! به همین دلیل، داوطلبان آزمون آیلتس، باید منابع معتبر را انتخاب کنند تا در کنار استفاده از مطالب آموزشی، با نمونه سوالات استاندارد نیز آشنا شوند. در این مطلب، قصد داریم از میان وبسایتها، کتابها و منابع آموزشی آیلتس، معتبرترین موارد را به شما معرفی کنیم؛ پس لطفا تا پایان همراه ما باشید.
چگونگی لیسنینگ آزمون آیلتس
در آزمون آیلتس، 4 مهارت اصلی افراد مورد سنجش قرار میگیرند. لیسنینگ، یکی از این مهارتهاست که در 2 سطح جنرال و آکادمیک ارزیابی میشود. برای موفقیت در این امتحان، باید با منابع لیسنینگ آیلتس آشنا شوید. اما روند این آزمون چگونه است؟
آزمون لیسنینگ آیلتس خود دارای 4 قسمت مختلف است که درجه سختی هر یک با دیگری متفاوت است. فرایند اجرای آن، به این صورت است که فرد باید به صدای مونولوگها و دیالوگهای پخششده یا صحبتهای مسئول برگزاری امتحان گوش دهد و به سوالات پاسخ دهد. سوالات آزمون لیسنینگ آیلتس، شامل سوالات چندگزینهای، برچسبگذاری، تکمیل جمله و ایجاد ارتباط و تطابق بین موارد میشوند.
سوالات چندگزینهای نیز خود به 2 دسته «یکپاسخی» و «چندپاسخی» تقسیم میشوند. در سوالاتی که بیش از یک پاسخ صحیح دارند، باید بهدقت مطالب بیانشده را گوش دهید و پاسخهای صحیح را از بین موارد انتخاب کنید.
دسته دیگری از سوالات، مواردی هستند که در آنها، باید پس از شنیدن مطالب بیانشده و سرنخهایی که داده میشود، نقشه موجود را برچسبگذاری کنید. سومین نمونه از سوالات لیسنینگ آیلتس، به تکمیل جمله اختصاص دارد. برای پاسخ به چنین سوالهایی، بهتر است ابتدا متن آن را بخوانید و پاسخهای احتمالی را حدس بزنید. در این صورت، میتوانید روند بهتری در پاسخگویی داشته باشید و در هنگام نمرهدهی آیلتس موفقتر باشید.
جزئیاتی درباره آزمون لیسنینگ آیلتس
آزمون لیسنینگ دارای 4 بخش 10 سوالی است؛ یعنی در مجموع 40 سوال. برای پاسخ به این امتحان، نیم ساعت زمان دارید. همچنین اگر آزمون، کامپیوتری باشد، 2 دقیقه اضافه و در صورت کاغذی بودن آن، 10 دقیقه زمان بیشتر دارید تا بتوانید موارد را چک کنید. همچنین برای کسب نمره 7 و بالاتر، باید حداقل به 30 سوال پاسخ دهید. البته رسیدن به چنین نمرهای، به استفاده از بهترین منابع لیسنینگ بستگی دارد.
نکاتی برای بهبود نمره لیسنینگ آیلتس
برای رسیدن به آمادگی آزمون آیلتس، بهتر است به نکاتی که در ادامه ذکر میشوند، دقت کنید و آنها را به کار بگیرید. در درجه اول، باید این نکته را در نظر داشته باشید که مطالب، فقط یک بار برای شما پخش میشوند؛ بنابراین، مهارت شنیداریتان باید بهحد کافی قوی باشد.
حتی ممکن است مطالب در لهجههای مختلف انگلیسی بیان شوند. در بعضی از سوالات، عبارتهایی گفته میشوند که بین پاسخهای صحیح وجود ندارد. در چنین مواردی، باید واژهای را بنویسید که معنای مشترک با کلمه بیان شده دارد. در واقع علاوه بر استفاده از منابع تقویت لیسنینگ، باید برای گسترش دایره لغات خود نیز اقدام کنید.
شاید این نکته را زیاد شنیده باشید که نصف جواب، در سوال قرار دارد! قبل از پاسخ به سوالات لیسنینگ، حتما آنها را بهدقت بخوانید تا با فضای سوال و مفهوم آن آشنا شوید. اینگونه میتوانید پاسخهای احتمالی را در ذهن خود بررسی کنید و پس از شنیدن مطالب، سریعتر به جواب برسید.
از آنجایی که مطالب، فقط یک بار پخش میشوند، باید بتوانید تمرکز خود را حفظ کنید. اگر در حین پخش صدا حواستان پرت شود، احتمالا در درک مطلب با مشکل مواجه خواهید شد. اگر فکر میکنید قدرت تمرکز مناسبی ندارید، سعی کنید با شیوههای مناسب، عملکرد خود را در این زمینه بهبود دهید.
نکته آخر، توجه به املای صحیح کلمات است. درست نوشتن پاسخها از نظر املایی، بهاندازه خود پاسخها مهم است! بنابراین در کنار استفاده از منابع لیسنینگ، تقویت مهارت شنیدن و گسترش دایره لغات، درستنویسی و املای انگلیسی خود را نیز تقویت کنید.
منابع لیسنینگ آیلتس
اگر قصد تقویت مهارت لیسنینگ خود را دارید، میتوانید از منابع مختلفی استفاده کنید. منابع لیسنینگ آیلتس در قالبها و فرمتها مختلفی هستند. این موضوع به شما کمک میکند تا متناسب با علاقه خود، بهترین منابع لیسنینگ را انتخاب کنید.
از جمله منابعی که برای تقویت این مهارت، قابل استفاده هستند، میتوان به کتابها، مجلات و نشریهها، فیلم و ویدیو، پادکست، موسیقی، وبسایتهای آموزشی و… اشاره کرد. اما بهترین کتاب برای تقویت لیسنینگ چیست؟ کدام وبسایتها برای بهبود لیسنینگ آیلتس مناسباند؟ در ادامه، بهترین منابع لیسنینگ آیلتس را بررسی خواهیم کرد.
کتابهای لیسنینگ آیلتس
برای رسیدن به حداکثر آمادگی جهت شرکت در آزمون آیلتس، کتابهای معتبر مختلفی وجود دارند. این کتابها به شما کمک میکنند تا با نمونه سوالات لیسنینگ آشنا شوید، مهارت خود را تقویت کنید و برای کسب نمره 7 و بالاتر در آزمون آیلتس آماده شوید. در ادامه، به بررسی چند مورد از بهترین منابع لیسنینگ آیلتس خواهیم پرداخت.
کتاب دوره جامع IELTS Listening Band 8
استفاده از سخنرانی، میتواند نقش زیادی در تقویت مهارت لیسنینگ شما داشته باشد. کتاب جامع IELTS Listening Band از سخنرانیهای متعددی تشکیل شده است که با استفاده از آنها، میتوانید نمره خوبی در آزمون خود کسب کنید. همچنین به کمک نمونه سوالات، آزمونها و پاسخنامه این کتاب، میتوانید سطح معلومات خود را بسنجید.
Collins Listening for IELTS
مرجع دیگری که بهعنوان یکی از منابع لیسنینگ آیلتس شناخته میشود، کتاب Collins Listening for IELTS است. ساختار این کتاب به 12 بخش مختلف تقسیم شده که در هر یک، پرسش و پاسخهایی آمده است. استفاده از این منبع به شما کمک میکند تا علاوه بر تقویت مهارت شنیداری خود در زبان انگلیسی، دایره واژگان خود را نیز توسعه دهید و به حداکثر آمادگی برای کسب نمره 6 و بالاتر برسید.
15 Days’ Practice for IELTS Listening
اگر برای آمادگی جهت شرکت در آزمون آیلتس، زمان کمی دارید، این کتاب مناسب شماست. با استفاده از آن، میتوانید ظرف مدت 15 روز، توانایی لیسنینگ خود را بهبود دهید! همچنین برای افزایش توانمندی شما در حیطه گرامر و واژگان نیز منبع مناسبی به شمار میرود.
این کتاب یک راهنمای گامبهگام محسوب میشود و توسط 4 مدرس آیلتس تدوین شده است. نکته بعد، این است که برای شرکت در آزمون جنرال و آکادمیک قابل استفاده است. علاوه بر 3 کتابی که ذکر شدند، نمونههای دیگری از کتاب لیسنینگ آیلتس نیز وجود دارند که عبارتند از:
- Improve Your IELTS Listening & Speaking Skills
- Listening Strategies & Speaking Skills
- Listening & Speaking for IELTS
بهترین سایتها برای یادگیری و تقویت لیسنینگ آیلتس
دسته دیگری از منابع لیسنینگ آیلتس، وبسایتهای آموزشی هستند. منابع اینچنینی به شما این امکان را میدهند تا در شرایط مختلف، تمرین کنید و یاد بگیرید. در ادامه، به معرفی لیستی از بهترین وبسایتهای لیسنینگ آیلتس خواهیم پرداخت.
speechyard
کسانی که به یادگیری زبان از طریق شیوههای سرگرمکننده علاقه دارند، حتما باید به Speechyard سری بزنند! پس از ثبت نام رایگان در این وبسایت، به کتابها و فیلمهای آموزشی مختلفی دسترسی خواهید داشت که علاوه بر مهارت لیسنینگ، به تقویت سطح زبان شما در سایر مهارتها نیز کمک خواهند کرد.
English Central
به این نکته اشاره کردیم که بخش مهمی از مهارت لیسنینگ، به دانستن کلمات و واژگان متعدد برمیگردد. با استفاده از این وبسایت، میتوانید مکالمات و ویدئوهای مختلف را ببینید و کلمات جدید یا نامفهوم را برای خود علامتگذاری کنید. سپس با هدف یادگیری بهتر، این کلمات در جملات و مکالمات مختلف برای شما به نمایش درمیآیند تا به بهترین شکل در ذهن شما جای گیرند.
Lyrics Training
همانطور که از نام این وبسایت مشخص است، Lyrics Training به شما کمک میکند تا کلمات و عبارات جدید را از طریق شعر و موسیقیهای مورد علاقه خود یاد بگیرید تا در نهایت، مهارت لیسنینگ شما تقویت شود.
استفاده از موسیقی برای آموزش، موجب افزایش تمرکز شما در حین گوش دادن میشود؛ این موضوع نکته مثبت دیگری برای این وبسایت است. البته وبسایتهایی که بهعنوان منابع لیسنینگ آیلتس شناخته میشوند، موارد دیگری را نیز در برمیگیرند که عبارتند از:
- Player FM
- Voscreen
- com
- Elllo
- ESOL Courses
- کانالهای آموزش زبان یوتیوب
سخن پایانی
منابع لیسنینگ آیلتس، قالبها و فرمتهای مختلفی دارند. یکی از بهترین دستههای آنها، کتاب لیسنینگ آیلتس است. این کتابها معمولا با فایلهای صوتی همراه هستند تا در کنار مطالعه مطالب و استفاده از نمونه سوالات موجود، توانایی لیسنینگ فرد را هم تقویت کنند. دسته دیگری از این منابع، وبسایتها هستند. اینگونه منابع، میتوانند آموزشهای خود را به صورتهای مختلف ارائه کنند. بهعنوان مثال، با کنار هم قرار دادن فایلهای ویدئویی، پادکست، نمونه سوال و… به یادگیری هر چه بهتر افراد کمک میکنند.
البته استفاده از این منابع جهت تقویت مهارت لیسنینگ، باید با استراتژی خاص خود همراه باشد. این استراتژیها شما را به هدفتان، یعنی نمره قبولی، خواهند رساند. اگر هنوز استراتژی مطالعاتی خاص خود را ندارید، میتوانید با کارشناسان ما در کالج آریام در تماس باشید.
سوالات متداول
آزمون لیسنینگ آیلتس چه ویژگیهایی دارد؟
این آزمون دارای 4 قسمت است که درجه سختی هر یک با دیگری متفاوت است. در این آزمون، فرد باید به صدای مونولوگها و دیالوگهای پخششده یا صحبتهای مسئول برگزاری امتحان گوش دهد و به سوالات پاسخ دهد.
منابع لیسنینگ آیلتس شامل چه مواردی است؟
منابع لیسنینگ آیلتس بهصورت کتاب، فیلم و ویدئو، سایت، پادکست، اپلیکیشن و… در دسترس هستند.
برای تقویت مهارت لیسنینگ به چه نکاتی دقت کنیم؟
بهتر است دایره واژگان خود را توسعه دهید، تمرکز خود را حین شنیدن از دست ندهید و بتوانید شنیدههای خود را بهخوبی تحلیل کنید.