RESOURCES, BOOKS, IELTS, writing

منابع رایتینگ آیلتس

منابع رایتینگ آیلتس

آیلتس، به‌عنوان یکی از آزمون‌های مهم برای ارزیابی مهارت زبان انگلیسی در سراسر جهان شناخته می‌شود. این آزمون، برای ورود به دانشگاه‌های خارجی، مهاجرت به کشورهای مختلف و حتی به‌عنوان شاخصی برای سطح زبان به منظور استخدام در شرکت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی استفاده می‌شود. به همین دلیل، اهمیت بالایی برای آمادگی مؤثر و قابل‌ قبول در بخش‌های مختلف آیلتس، از جمله بخش رایتینگ (نوشتاری) وجود دارد.

به‌دست ‌آوردن نمره بالا در بخش رایتینگ (writing) آیلتس، چالش‌های خاص خود را دارد. نیاز به مهارت در ساختاربندی جملات، استفاده از لغات مناسب، توانایی ارائه دیدگاه معقول و منطقی و نکات دیگری که برای ارائه یک رایتینگ درست لازم است، برای دستیابی به نمره مطلوب در این بخش باید در نظر گرفته شوند.

هر ساله آزمون آیلتس تغییرات زیادی می‌کند که برای موفقیت در این آزمون سرنوشت‌ساز نیاز است تا از این تغییرات آگاه شوید. ما با بررسی این تغییرات مهم‌ترین و بهترین منابع رایتینگ آیلتس را در این مقاله گرد هم آورده‌ایم تا به شما معرفی کنیم. این منابع، از بهترین و به‌روزترین منابع آزمون آیلتس تشکیل شده‌اند که شما را به سمت موفقیت و نمره بالا در بخش رایتینگ هدایت خواهند کرد.

هدف ما، ارائه راهنمایی‌های عملی، نکات و استراتژی‌های قوی است که با به‌کارگیری آن‌ها شما برای مواجهه با رایتینگ آیلتس به نتیجه دلخواه خود برسید. پس با ما همراه شوید تا این سفر به سمت بهترین منابع رایتینگ آیلتس سال 2023 را با شروعی جذاب و هیجان‌انگیز آغاز کنیم. در این مقاله سعی می‌کنیم نکات ظریفی که لازم است برای یک عملکرد خوب در بخش رایتینگ بدانید را به شما بگوییم. به‌علاوه در این قسمت باید انتظار چالش‌هایی را داشت که برای موفقیت در این بخش باید با آن‌ها روبه‌رو شوید و ما هم به شما در این مسیر کمک می‌کنیم.

 

بخش‌های مختلف آزمون آیلتس

 

 

آشنایی با بخش رایتینگ آیلتس

اول ‌از همه باید بدانید بخش رایتینگ آیلتس خود دارای دو نوع رایتینگ آکادمیک و رایتینگ جنرال است که در ادامه هر کدام را برایتان توضیح می‌دهیم. اول کمی در مورد رایتینگ آیلتس آکادمیک صحبت می‌کنیم.

آزمون آیلتس آکادمیک مناسب آن دسته از افرادی است که قصد ادامه تحصیل در دانشگاه‌های معتبر را دارند. مدت‌زمان آزمون رایتینگ آیلتس که از دو بخش تشکیل شده است، تقریبا یک ساعت است.

مدت‌زمان بخش رایتینگ آیلتس همان‌طور که گفتیم 1 ساعت است. از آن‌جایی ‌که دو تسک برای این قسمت دارید، باید زمان را بر اساس آن تفکیک کنید تا کارها را به‌موقع انجام دهید. در بخش اول جدول یا نموداری به داوطلب داده می‌شود تا بر اساس آن متنی حدودا 150 کلمه‌ای بنویسد. به گفته کارشناسان و متخصصان بهتر است برای این تسک زمان حدود 20 دقیقه را در نظر بگیرید. در 40 دقیقه بعدی که برای تسک دوم اختصاص می‌دهید باید حدود 250 کلمه در مورد یک دیدگاه، استدلال یا مشکل بنویسید. همان‌طور که حدس زدید این قسمت از بخش اول سخت‌تر است و دو سوم نمره بخش رایتتینگ را به خود اختصاص می‌دهد. باید توجه داشته باشید که نوشتن هر دو تسک باید به زبان رسمی باشد.

حالا برخی دیگر از نکاتی را که بهتر است بدانید در ادامه یادآور می‌شویم. زمان آزمون رایتینگ همان‌طور که گفتیم 60 دقیقه است و تعداد سؤالات 2 عدد است. حدود 400 تا 500 کلمه از شما انتظار می‌رود که در طول این یک ساعت به طور کل بنویسید البته بدیهی است که نوشتن صرف مهم نیست و باید در این نوشته‌ها همه اصول نگارشی را رعایت کرده باشید. پاسخ‌ها را لازم است در برگه رایتینگ به طور کامل بنویسید. حواستان باشد که جواب سؤالات را در دفترچه سؤالات ننویسید چراکه تصحیح نخواهد شد.

رایتینگ جنرال هم مانند رایتینگ آکادمیک دارای دو بخش است و مناسب افرادی است که قصد ادامه تحصیل در مقاطع کمتر از کارشناسی را دارند یا قصد مهاجرت کاری دارند. سبک رایتینگ جنرال عمومی‌تر از رایتینگ آکادمیک است. در تسک اول از داوطلب خواسته می‌شود که یک نامه بر اساس عنوانی که به او داده می‌شود را بنویسد. این نامه می‌تواند شخصی نیمه‌رسمی یا رسمی باشد. در تسک دوم؛ مانند تسک دوم بخش آکادمیک باید بر اساس یک دیدگاه یا استدلال یک متن شخصی بنویسد. زمان در این بخش هم 60 دقیقه است و بهتر است تقسیم زمان را مانند آیلتس آکادمیک انجام دهید.

 

آمادگی بخش رایتینگ آزمون آیلتس

 

 

مهم‌ترین نکات برای موفقیت در بخش رایتینگ

  • ابتدا لازم است هر دو تسک را تحلیل کنید و از آن یادداشت‌برداری کنید تا لازم نباشد تمام ‌وقت به متن برگردید.
  • موضوع را هنگام نوشتن فراموش نکنید و سعی کنید حول محور موضوع بنویسید و به حاشیه نروید.
  • زمان را مدیریت کنید و به یاد داشته باشید بهتر است هر دو تسک را انجام دهید نه فقط یک تسک را! تایمتان را فقط بر روی یک تسک نگذارید.
  • جواب‌هایتان باید به‌صورت کامل باشد و توجه کنید جواب را به‌صورت بولت‌وار یا یادداشتی ننویسید.
  • حتما زمانی را برای تصحیح و دوباره خواندن پاسخ‌هایتان بگذارید.
  • به همه نکات از جمله دستور زبان و نقطه‌گذاری توجه داشته باشید؛ چراکه مصحح هم به این نکات توجه می‌کند.
  • مدل پاسخ‌ها را کپی نکنید چرا که ممتحن متوجه شده و آن را حساب نمی‌کند. از کلماتی که آیلتس به شما داده استفاده نکنید و به یاد داشته باشید عبارت‌ها را به زبان خودتان بنویسید. توجه کنید که در پاسختان عبارت کپی شده‌ای از سؤال را انتخاب نکنید چرا که در این حالت امتیازی دریافت نخواهید کرد.
  • زیر کلمات کلیدی خط بکشید تا آن‌ها برای شما مشخص‌تر باشد.
  • از مترادف‌های کلمات کلیدی استفاده کنید.
  • حواستان باشد که بهتر است یک متن از مقدمه، بدنه اصلی و نتیجه‌گیری تشکیل شده باشد تا چارچوب قابل‌قبولی داشته باشد.
  • سعی کنید از کلمات ساده استفاده نکنید و به‌جای آن از کلمات پرمعناتری استفاده کنید که گستره دایره واژگانتان را نشان دهد. البته این به این معنی نیست که از کلمات طولانی و پیچیده بی‌مورد استفاده کنید؛ بلکه به این معنی است که از کلماتی که دقیقا منظورتان را می‌رساند استفاده کنید.
  • در ارزیابی متنتان به یاد داشته باشید باید به‌تمامی سؤالات پاسخ داده باشید. از تکرار کلمات غیرضروری خودداری کنید و در صورت لزوم جزئیات بیشتر را متن اضافه کنید.

 

نکات تکمیلی برای نوشتن رایتینگ آیلتش

شاید برایتان سؤال پیش ‌آمده باشد که در زمان نوشتن رایتینگ آیلتس که فرصت اندکی هم دارید چطور متوجه شوید که چند کلمه نوشتید. به یاد داشته باشید که هر جمله از یک تعداد میانگین کلمات تشکیل شده است پس می‌توانید با حساب کردن تعداد جملات، تعداد حدودی کلمات را به دست بیاورید. درست است که باید حداقل کلمات را رعایت کنید؛ ولی به یاد داشته باشید زیاد نوشتن دلیل بر خوب نوشتن نیست پس کیفیت را فدای کمیت نکنید.

قرار نیست کل زمان را صرف نوشتن کنید باید برای وقتتان برنامه‌ریزی داشته باشید. زمانی را صرف خواندن دقیق سؤال و درک آنچه از شما انتظار می‌رود پاسخ دهید، کنید. سپس شروع به نوشتن کرده و در انتها حتما باید پاسختان را ارزیابی کنید. درست است که دست خط خوب نمره‌ای ندارد؛ ولی اگر خوانا ننویسید چطور انتظار دارید ممتحن بتواند متوجه رایتینگ شما شود؟

 

معرفثی بخش‌های مختلف آیلتس

 

نمره‌دهی در رایتینگ آیلتس

برای این‌که بتوانید در رایتینگ آیلتس نمره خوبی به‌دست آورید باید با برنامه‌ریزی جلو رفته و برنامه‌ریزی آیلتس در اینجا نقش خود را نشان می‌دهد. در این مرحله بهتر است بدانید که ارزیابی نمرات به چه شکلی است. در مجموع چهار مجموعه معیار وجود دارد که برای نمره‌گذاری ممتحنین به آن توجه می‌کنند. اولین معیار این است که آیا پاسخ دقیقی با گنجاندن تمام داده‌ها و موضوعِ سؤال داده شده یا خیر. نکته دوم بررسی انسجام مقاله است. نوشتن مقاله با استفاده از کلمات مرتبط و اضافه‌ کردن ایده امتیاز شما را افزایش می‌دهد. دایره واژگان مناسب و استفاده از واژگان درست به‌ دور از غلط املایی معیار سومی است که ممتحنین آن را بررسی می‌کنند. نکته آخر همان‌طور که احتمالا حدس زده‌اید، رعایت دستور زبان و دقت در نقطه‌گذاری در دو مقاله است.

نیاز نیست نگران درستی پاسخ خود باشید چرا که در آزمون آیلتس درست و غلطی وجود ندارد. ممتحنین می‌خواهند دیدگاه شما را نسبت به موضوع داده شده درک کنند. بهتر است در تعدادی از آزمون‌‌های آزمایشی آنلاین شرکت کنید تا بتوانید به طور واضح متوجه شوید که در طول امتحان اصلی چه چیزی پیش‌ روی شما قرار دارد.

 

نکات مهم سه روز قبل از امتحان رایتینگ آیلتس!

روزهای نزدیک به‌روز امتحان بسیار اهمیت دارد. ممکن است اتفاقی بیفتد که شما نتوانید به آن خوبی که فکرش را می‌کنید برای امتحان آماده شوید. چند روز قبل از امتحان نکاتی وجود دارد که در صورت رعایت‌ کردن آن‌ها می‌توانید به نتیجه خوب امتحان امیدوار شوید.

ذهن خود را روشن نگه دارید. برنامه خواب منظم را دنبال کنید در روزهای پیش از امتحان بهتر است از سفر بپرهیزید. اجازه ندهید افکار منفی ذهن شما را پر کنند. هرگز تأکید می‌کنیم هرگز، چند روز قبل از امتحان به سمت سبک یادگیری متفاوتی نروید چرا که دچار سردرگمی خواهید شد. از آماده‌سازی لحظه آخری خودداری کنید و مطمئن شوید که هر چیزی که لازم دارید در اختیارتان هست. تمام اشتباهاتی را که در حین تمرین‌ها یا امتحان‌های آنلاین مرتکب شده‌اید مرور و سعی کنید آن‌ها را اصلاح نمایید. چند روز پیش ‌از امتحان آیلتس بهترین زمان برای مرور نمونه سؤال‌ها و پاسخ‌های موجود در اینترنت است.

 

نکات رایتینگ آیلتس در طول آزمون

نکاتی وجود دارد که بهتر است در زمان آزمون رایتینگ آیلتس آن را رعایت کنید و نتیجه بهتری بگیرید ابتدا باید بدانید که مدیریت زمان بسیار اهمیت دارد؛ چرا که باید دو کار را در یک ‌زمان خاص انجام دهید. قبل از رفتن به امتحان غذای خوب بخورید و در طول امتحان به اندازه کافی آب بنوشید. از تعداد کلمات غافل نشوید و از تکنیکی که در بالا برای شما توضیح دادیم حتما استفاده کنید. بهتر است در هر مقاله آخرین پاراگراف را به نتیجه‌گیری اختصاص دهید.

 

برای آمادگی آزمون آیلتس چه بخوانیم

 

 

تمرین برای بخش رایتینگ آیلتس

برای اینکه نمره خوبی از رایتینگ آیلتس بگیرید ابتدا باید منبع یادگیری خود را انتخاب کنید. کتاب‌ها، وبلاگ‌های آنلاین، مشاوران آموزشی و البته آموزش‌هایی ویدئویی برخی از بهترین منابعی هستند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. تمرین تمام سؤالاتی که در سال‌های گذشته پرسیده شده است می‌تواند به شما در به‌دست‌آوردن یک‌دید کامل نسبت به آزمون کمک کند. شما باید یاد بگیرید چگونه مقالات خود را ویرایش کنید؛ زیرا ویرایش کردن یک مهارت ضروری در نوشتن است که باعث می‌شود مقاله شما بهتر جلوه کند.

یکی از راه‌هایی که می‌توانید به‌وسیله آن دایره لغات خود را گسترده‌تر کنید خواندن یا تماشای مطالب زبان انگلیسی است. تماشای کانال‌های خبری انگلیسی، فیلم‌های انگلیسی‌زبان و البته مستند، اگر به آن علاقه دارید شما را هم از نظر عمومی و هم از نظر زبان به‌روز نگه می‌دارد. به‌علاوه با مطالعه انواع کتاب‌ها می‌توانید به انواع سبک‌های نوشتاری مسلط شوید.

یکی از راه‌هایی که متخصصین آیلتس برای مدیریت زمان پیشنهاد می‌دهند این است که از آن‌جایی‌ که مقاله دوم وزن بیشتری دارد بهتر است ابتدا به سراغ آن بروید. به یاد داشته باشید مهارت‌های مدیریت زمان از جمله مهارت‌هایی است که برای موفقیت در آزمون رایتینگ به آن نیاز دارید. حتما موضوعات و نمودارهایی که در دوره‌‌های قبل در امتحان آیلتس آمده است را مطالعه کنید. سوال‌های زیادی هستند که می‌توانید از آن‌ها برای دانستن نکات در مورد رایتینگ آیلتس استفاده کنید.

 

مدت لازم برای آمادگی رایتینگ آیلتس

این موضوع کاملا بستگی به خودتان دارد. عمدتا فردی که قصد دارد نمره مناسبی در رایتینگ کسب کند باید حداقل ۳ تا ۵ هفته را برای آمادگی در نظر بگیرد. البته باز هم می‌گویم که این زمان بستگی به خود شخص دارد چرا که بعضی دیرآموزتر و بعضی زودآموزتر هستند. اگر فکر می‌کنید که در یادگیری کند هستید قطعا نیاز به زمان بیشتری برای یادگیری دارید.

خیلی از افراد برای آمادگی آزمون آیلتس از کلاس‌های خصوصی یا عمومی استفاده می‌کنند، با این‌ حال بسیاری دیگر انتخابشان مطالعه خودخوان است. البته اگر انتخابتان شرکت در کلاس‌ها یا دوره‌های آیلتس است یکی از بهترین موسسات آیلتس، یعنی آریام بهترین انتخاب برای شماست. البته در هر دو روش چه رفتن به کلاس‌های خصوصی و نیمه‌خصوصی و چه مطالعه با کمک‌گرفتن از استاد، فرد نیازمند کتاب‌هایی است که به او برای آمادگی رایتینگ آیلتس کمک کند. البته در کنار منابع رایتینگ آیلتس کتبی یکی از منابع بسیار مفید منابع اینترنتی است که بسیار می‌تواند کمک کننده باشد.

 

معرفی منابع رایتینگ آیلتس

 

بهترین منابع آنلاین برای آماده‌سازی نوشتن رایتینگ آیلتس

 

  1. Road to IELTS – این وبسایت توسط شورای بریتانیا تست‌های آزمایشی، نمونه فیلم‌ها، آموزش‌ها و غیره را ارائه می‌دهد. در این وبسایت تمرین‌های تعاملی وجود دارد که می‌توانید پیشرفت خود را از آن طریق پیگیری کنید.
  2. Magoosh IELTS Writing – منبع Magoosh IELTS تست‌های تمرینی را ارائه می‌دهد. این به شما ایده‌ای در مورد نحوه نمره‌گذاری می‌دهد و همچنین یک برنامه مطالعاتی در اختیار شما قرار می‌دهد.
  3. IELTS Mentor – IELTS Mentor یکی از بهترین منابع رایتینگ آیلتس آنلاین برای تمرین نوشتن آیلتس آکادمیک است. این منبع آنلاین دارای سوالات متداول، نمونه‌هایی برای تمرین و موارد دیگر است.
  4. IELTS – IDP – IELTS IDP از روشی مشابه برای راهنمایی مانند آیلتس واقعی پیروی می کند. در این منبع آنلاین آموزش‌های تصویری و نمونه‌هایی را در اختیار شما قرار می‌گیرد که شما کمک می کند تا با نمونه سوالات آشنا شوید.
  5. IELTS Liz – IELTS Liz اگر با ویدئو ارتباط خوبی برقرار می‌کنید این منبع آنلاین برای شما مفید است چرا که منابع رایتینگ آیلتس آنلاین را از طریق یوتیوب و وبسایت‌ها فراهم می‌کند. لیز یک معلم انگلیسی با تجربه است و محتوای ویدئویی مفید زیادی در رابطه با آیلتس ایجاد کرده است.

 

رایتینگ آیلتس

 

بهترین منابع خودخوان رایتینگ آیلتس

آیا به دنبال بهترین منابع رایتینگ آیلتس هستید تا به بهترین نحو برای آزمون آیلتس آماده شوید؟ پس دیگر جایی نروید. در اینجا لیستی از 6 منبع معتبر و عالی برای شما آورده‌ایم که می‌توانید با مطالعه آن‌ها کسب نمره خوب در رایتینگ آیلتس را تضمین کنید. البته باید توجه داشته باشید که تمرین رایتینگ فقط شامل خود رایتینگ نمی‌شود و لازم است روی گرامر و لغت هم کار کنید.

 

IELTS Academic Actual Tests 5 in 1 combo

کتاب اول یکی از بهترین ترکیب‌های مهارتی برای آیلتس است که هر چهار مهارت از جمله رایتینگ را در خود گنجانده است. چیزی که در مورد این کتاب جذاب است داشتن آخرین سؤالات آیلتس ژانویه و آوریل 2022 به همراه جواب متخصصین آیلتس است. این مجموعه علاوه بر داشتن سوال و جواب برای هر سه بخش دارای 84 سؤال و 100 گزارش برای هر دو تسک رایتینگ آیلتس است که هم برای استفاده در خانه منبعی عالی است و هم می‌تواند در محیط کلاس استفاده شود. همانطور که از اسم کتاب هم مشخص است این کتاب برای آیلتس آکادمیک مناسب است.

 

IELTS (Academic) 5 in 1 Actual Tests eBook Combo

این کتاب برخلاف کتاب قبلی برای رایتینگ جنرال عالی است و جزو کتاب‌هایی است که هر چهار مهارت را آموزش داده است. در این کتاب 84 سؤال برای تسک 2 و حدود 27 نمونه نامه وجود دارد. هر مجموعه نامه شامل یک نامه رسمی، نیمه‌رسمی و غیررسمی است. این کتاب هم مانند کتاب قبلی هم جزو منابع خود خوان است و هم جزو منابعی است که بسیاری از معلمان از آن استفاده می‌کنند.

 

The Official Cambridge Guide to IELTS

«راهنمای رسمی کمبریج برای آیلتس» راهنمای آیلتس برای هر دو آزمون جنرال و آکادمیک از سوی سازمانی است که این آزمون را تولید می‌کند. پس چه چیزی می‌تواند از این کتاب بهتر باشد؟ این کتاب هم شامل هر 4 بخش آیلتس (نوشتن، خواندن، صحبت‌ کردن، گوش‌ دادن) است و نکات مفید و دستورالعمل‌های مفیدی را در اختیار شما می‌گذارد. این کتاب همچنین بر توسعه مهارت‌ها و استراتژی تست‌زنی تمرکز دارد تا به شما کمک کند تا امتیاز خود را به حداکثر برسانید. ما این کتاب را به زبان‌آموزان آیلتس توصیه می‌کنیم که قصد دارند نمره 6.0 یا بالاتر را در آزمون آیلتس کسب کنند.

 

Cambridge IELTS

سری کتاب‌های Cambridge IELTS هر ساله منتشر می‌شود و بهتر است شما 4 نسخه پایانی آن را مطالعه کنید. در این کتاب‌ها 4 تست کاملا معتبر آیلتس جنرال و آکادمیک وجود دارد که برای هر کسی که می‌خواهد آزمون آیلتس شرکت کند مفید است.

 

English Collocations in Use

این یکی از کتاب‌هایی است که در نیتیو (بومی) به نظر رسیدن، بسیار به شما کمک خواهد کرد. این کتاب با داشتن 60 درس متنوع درباره موضوعات مختلف که هر کدام شامل دو صفحه تمرین تئوری و عملی است، برای به‌دست‌ آوردن نمره بالاتر از متوسط یکی از انتخاب‌های خوب است.

 

IELTS Advantage: Writing Skills

این کتاب نوشته ریچارد براون و لوئیس ریچاردز است که می‌توان آن را منبعی کامل برای زبان‌آموزان آیلتس در نظر گرفت که می‌خواهند در بخش Writing آزمون آیلتس آکادمیک به نمره 7.0 یا بالاتر برسند. دانش‌آموزان گام‌به‌گام از طریق تمرین‌های مختلف در رایتینگ، می‌توانند به سمت کسب نمره بالاتر راهنمایی شوند. این کتاب را می‌توان یکی از بهترین‌ها برای آموزش مقاله‌نویسی دانست.

 

Improve Your IELTS Skills – Writing

این کتاب بر اهمیت ساختار جمله، واژگان و بهبود ایده‌های فردی با استفاده از تمرین‌های مختلف تأکید دارد. این کتاب برای همه داوطلبان آیلتس ضروری است و چه به ‌تنهایی چه با کمک معلم می‌توانید از آن استفاده کنید.

 

نحوه کمک‌رسانی کتاب‌های آیلتس، به آمادگی شما

یکی از مهم‌ترین بخش‌های آماده‌سازی آیلتس شما این است که مطمئن شوید منابع رایتینگ آیلتس که انتخاب می‌کنید قابل ‌اعتماد و از یک نشریه معتبر هستند. منابع آکادمیک مختلفی در مورد آزمون آیلتس وجود دارد، بنابراین مهم است که منابع خوب را از منابع متوسط فیلتر کنید. منابع رایتینگ آیلتس ذکر شده در این مقاله توسط ناشران یا نویسندگان معروف و مشهوری که تجربه شخصی و قابل توجهی از آزمون آیلتس دارند منتشر شده است؛ بنابراین، شکی نیست که هر کتابی که در این مقاله ذکر شده است مهارت‌های شما را به میزان قابل توجهی بهبود می‌بخشد و شما را برای ارائه یک عملکرد عالی در آیلتس آماده می‌کند.

شما از چه منابعی برای آمادگی آزمون آیلتس استفاده می‌کنید؟ آیا تجربه‌ای از استفاده از این منابع دارید؟ اگر تجربه دارید خوشحال می‌شویم که با ما در آکادمی آریام این تجربه را در میان بگذارید.

 

سوالات متداول

آیا برای آمادگی برای آزمون آیلتس لازم است حتما کلاس‌ها و دوره‌های خصوصی و نیمه‌خصوصی را شرکت کنیم؟

خیر بسیاری از افراد به‌صورت خود خوان مطالعه می‌کنند که ما هم در این مقاله تعدادی از این منابع را در اختیارتان قرار  دادیم.

چه نمره‌ای برای آزمون آیلتس مناسب است؟

نمره بستگی به دانشگاه یا پوزیشن شغلی دارد که انتخاب می‌کنید ولی عمدتا نمره بالای 6 نمره معقولی به حساب می‌آید.

چه مدت طول می‌کشد تا برای رایتینگ آیلتس آماده شویم؟

این موضوع بستگی به توانمندی فرد دارد ولی اگر نسبت به توانایی خود تردید دارید می‌توانید از تعیین سطح رایگان آریام استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *